Yhdistyksemme on mukana Eväitä Elämälle -ohjelmassa. Pelastakaa Lapset tukee ohjelmalla syrjäytymisvaarassa olevien lasten koulunkäyntiä ja harrastamista.

Yhdistyksemme tukimuodot Eväitä Elämälle -ohjelmassa ovat:

Oppimateriaalituki: Tuemme toisen asteen opiskelijoita oppimateriaalihankinnoissa silloin, kun mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiä on uhattuna perheen vähävaraisuuden vuoksi

Harrastustuki: Tuemme lasten harrastamista myöntämällä tukea kohtuullisiin ja välttämättömiin harrastuskuluihin silloin, kun osallistuminen on perheen taloudellisen tilanteen vuoksi muutoin uhattuna.

Oppimateriaali- ja harrastustuki on aina tarveharkintaista ja sitä voidaan myöntää kulloinkin käytettävissämme olevien resurssien puitteissa. Tuen tarkoituksena on edistää lapsen yhdenvertaisuutta antamalla mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiä peruskoulun jälkeen tai osallistua edes yhteen harrastukseen.

Mikkelin Pelastakaa Lapset ry. tukee valtakunnallisen Eväitä elämälle -ohjelman myötä vähävaraisten lasten ja nuorten opintopolkua sekä syrjäytymistä ehkäisevää harrastustoimintaa.

Olemme antaneet jo useiden vuosien ajan oppimateriaalitukea toisen asteen opiskelijoille.

Eväitä elämälle -ohjelman hakemuslomakkeet löytyvät netistä: oppimateriaalituki tästä linkistä ja harrastustukihakemus tästä linkistä pdf-tiedostona. Voit täyttää lomakkeen, tallentaa sen koneellesi ja sitten lähettää meille sähköpostilla: avustukset.mikkelinpela@gmail.com Emme anna tukea takautuvasti eli emme suorita laskuja, jotka kohdistuvat ajanjaksoon ennen tuen myöntämistä.

Yhdistyksen hallitus kokoontuu syksyllä 2022 seuraavasti: ke 12.10., ke 23.11. ja ke 14.12.2022. Näihin kokouksiin käsiteltäväksi tarkoitetut avustushakemukset ehtivät, kun ovat sähköpostissa viimeistään saman viikon maanantaina. Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään ke 23.11. klo 17.30.

Eväitä Elämälle -ohjelman tietosuojaseloste.