Onnea valmistuneille!

Eväitä Elämälle-oppimateriaalituki on hyvä tapa auttaa nuoria opintojen taloudellisissa haasteissa; se on vaikuttavaa eli oikeasti parantaa nuorten mahdollisuuksia opiskella ilman jatkuvaa huolta rahan riittämisestä opiskelukuluihin. Erittäin positiivista tässä tukimuodossa on se, että se ei leimaa nuorta perheen vähävaraisuuden takia. Tukipäätöksen saatuaan nuori voi hankkia oppikirjoja tai muita oppimateriaaleja ilman, että perheen sosioekonominen asema tulee näkyviin. Tämä on tärkeää, koska nuoruus on herkkää aikaa ja pelko leimautumisesta on nuorten arjessa tärkeä moniin ratkaisuihin vaikuttava tekijä. Järjestön ja paikallisyhdistysten kannalta Eväitä Elämälle-ohjelma on tuonut paljon positiivista näkyvyyttä ja lisännyt tunnettuutta.

Mikkelin Pelastakaa Lapset ry sai Eväitä Elämälle -ohjelman kautta tuetun nuoren perheen kiitokset:

”Lämmin kiitos kuluneen vuoden ajan saadusta tuesta! Sillä oli perheellemme todella iso merkitys, en tiedä kuinka olisin selvinnyt ilman. Poika on viikon päästä lakitettavien joukossa hyvin paperein ja sai jo tiedon päässeensä suoraan ilman pääsykokeita haluamaansa opiskelupaikkaan. Olette olleet toteuttamassa yhden nuoren miehen haavetta, kiitos siitä!”