Olimme mukana Sähkön päivän tapahtumassa 28.1.2017

Sähkön päivä poiki lahjoituksen Pelastakaa Lapset ry:lle

Tiedote. Julkaistu: 30.01.2017 klo 09:00
Energiateollisuus ry

Toista kertaa Suomessa vietettävää Sähkön päivää kampanjoitiin tänä vuonna aktiivisesti ympäri Suomen. Kampanjan huipennukseksi sähköalan järjestöt lahjoittavat 10 000 euroa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä elämälle -ohjelmalle.

Pohjoismaisen Sähkön päivän teemana tänä vuonna olivat tulevaisuuden energiaratkaisut ja kuluttajien kasvava rooli osana koko sähköjärjestelmää. 23.1. vietettyä päivää kampanjoitiin ympäri Suomen mm. yleisötapahtumissa, kilpailuissa ja sosiaalisessa mediassa. Sähkön päivä huipentui viikon mittaiseen hyväntekeväisyyskampanjaan, jossa ihmisiä haastettiin julkaisemaan sosiaalisessa mediassa kuva sähköisestä arjestaan.

Kampanjan tuotot lahjoitetaan Eväitä elämälle -ohjelmalle, joka tukee syrjäytymisvaarassa olevien lasten koulunkäyntiä ja harrastamista Suomessa. Tuki kohdennetaan lapsille, joiden mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiään tai osallistua harrastuksiinsa on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi. Lisätietoa Eväitä elämälle -ohjelmasta.

Lisätiedot

Viestinnän asiantuntija Eija Avellan, Energiateollisuus ry, puh. 09 5305 2107

Viestintäpäällikkö Kirsi Gimishanov, Sähköturvallisuuden Edistämiskeskus ry, puh. 040 4808 223

Yhteyspäällikkö Marika Salonen, Pelastakaa Lapset ry, puh. 050 448 8324

Sähkön päivässä tänä vuonna mukana olleet yritykset ja järjestöt:

Energiateollisuus ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähköteknisen kaupan liitto STK ry, Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry, Motiva Oy, Caruna Oy, Elenia, Imatran Seudun Sähkö Oy, Inergia Oy, Keravan Energia Oy, Kymenlaakson Sähkö Oy, Lappeenrannan Energia Oy, Nordic Green Energy, Nurmijärven Sähkö Oy, Pori Energia Oy, Seinäjoen Energian Oy, Suur-Savon Sähkö Oy, Tampereen Sähkölaitos, Turku Energia, Loiste Oy, Vantaan Energia Oy, Vattenfall Oy, Kokemäen Sähkö Oy, Porvoon Energia Oy, Keminmaan Energia Oy, Kemin Energia Oy, KSS Energia Oy, Pohjolan Voima Oy, Vantaan Energia Sähköverkot Oy, Alajärven Sähkö Oy, Rauman Energia Oy, Vaasan Sähkö Oy, Jyväskylän Energia Oy, Katternö Group, Paneliankosken Voima Oy, Karhu Voima Oy, Nivos Oy, Oulun Energia Oy, VSV Yhtiöt.

Mikkelin Pelastakaa Lapset ry oli mukana Sähkön päivän Koko Mikkeli luistelee -tapahtumassa 28.1.2017, jonka järjestäjinä olivat Etelä-Savon Energia Oy ja Suur-Savon Sähkö Oy.