Uusi pääsihteeri Save the Children -järjestölle

Kansainvälinen Pelastakaa Lapset -järjestö on nimittänyt Helle Thorning-Schmidtin uudeksi pääsihteerikseen. Tanskan entinen pääministeri korvaa Pelastakaa Lapset -järjestön edellisen johtajan Jasmine Whitbreadin. Pelastakaa Lapset on maailman johtava riippumaton järjestö, joka toimii lapsen oikeuksien puolesta parantaakseen välittömästi ja pysyvästi lasten elämää kaikkialla maailmassa. Vuonna 2015 saimme aikaan positiivisen muutoksen yli 55 miljoonan lapsen elämässä yli 120 maassa. Tavoitteenamme on maailma, jossa jokaisella lapsella on oikeus elämään, koulutukseen ja suojeluun.

Kansainvälisen Pelastakaa Lapset -järjestön puheenjohtaja sir Alan Parker kertoo:

”Olemme iloisia voidessamme nimittää uuden pääsihteerin, jolla on vankka kokemus kansainvälisestä johtamisesta ja intohimo parantaa maailmaa lapsia varten. Organisaatiomme on sitoutunut auttamaan niitä lapsia, jotka tarvitsevat apua eniten – olivatpa he missä päin maailmaa tahansa. Tulevalla vuosikymmenellä meillä on suuri mahdollisuus saavuttaa merkittävää kehitystä erityisesti lapsikuolleisuuden vähentämisen, lasten koulutuksen ja lastensuojelun suhteen. Samaan aikaan meidän on reagoitava yhä useampiin humanitaarisiin kriiseihin, jotka vaikuttavat lapsiin kaikkialla maailmassa.

Tällä vuosisadalla ja nykyiset voimavarat huomioiden on väärin, että lapset kärsivät edelleen, kuolevat turhaan eivätkä pysty toteuttamaan itseään täysimääräisesti. Helle jakaa tämän näkemyksen täysin. Uskon, että hänen roolinsa lasten elämän parantamisessa ja vaikutuksemme kasvattamisessa tulee olemaan merkittävä. Pelastakaa Lapset -järjestöt ympäri maailmaa tekevät yhteistyötä pyrkiäkseen muuttamaan haavoittavimmassa asemassa olevien lasten tulevaisuuden. Hellen kokemuksella ja taidoilla tulee olemaan suuri merkitys tavoitteemme toteuttamisessa.”

Helle aloittaa pääsihteerinä 4.4. kansainvälisen Pelastakaa Lapset -järjestön keskustoimistossa Lontoossa.

Helle Thorning-Schmidt kommentoi nimitystään seuraavasti: ”Minulla on suuri kunnia päästä johtamaan kansainvälistä Pelastakaa Lapset -järjestöä.

Viime vuosikymmeninä lapsikuolleisuus on laskenut ennennäkemätöntä vauhtia koko maailmassa. Järjestöt, kuten Pelastakaa Lapset, ovat vaikuttaneet kehitykseen suuresti. Voimme kuitenkin päivittäin huomata, että paljon on vielä tekemättä: meidän on pelastettava lapset kärsimykseltä ja vaaralta ja annettava heille tulevaisuus.

Lastensuojelu, lapsen oikeudet ja kehitys ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Aion tehdä kaikkeni, jotta voimme saavuttaa rohkeat ja yksinkertaiset tavoitteemme: yksikään alle 5-vuotias lapsi ei saa kuolla ehkäistävissä olevien syiden vuoksi, kaikilla lapsilla on oltava oikeus laadukkaaseen perusopetukseen eikä yhdenkään lapsen tulisi joutua kokemaan väkivaltaa ja hyväksikäyttöä.

Pelastakaa Lapset on aina ollut eturintamassa taistelemassa lapsen oikeuksien puolesta perustamisestaan lähtien. Olen iloinen saadessani jatkaa tätä perinnettä Jasminen hyvän työn pohjalta. Työn tarkoitus ei voisi olla parempi. Odotankin innolla yhteistyötä omistautuneiden työntekijöidemme kanssa ympäri maailman.